Postup přípravy receptu Alibabovy oříšky :
Tuk, cukr, špetku soli, vejce a žloutky šleháme ve šlehači až vznikne stejnorodá hmota. Poté přidáme ostatní přísady – čokoládu, oříšky a mouku a řádně prohněteme. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu odpočinout.
Plech si vyložíme papírem na pečení a z těsta tvarujeme kuličky o velikosti menších vlašských ořechů. Chceme-li, můžeme do každé kuličky zabalit jedno jádro lískového oříšku. Kuličky klademe v pravidelných odstupech na plech a pečeme je v troubě předehřáté na 175 stupňů asi 20 minut. Hotové necháme zchladnout.
Mandle spaříme horkou vodou, asi po 10 minutách vodu slijeme a mandle oloupeme. Na polevu si nejdříve smícháme bílek s cukrem, poté přilijeme instantní kávu rozmíchanou v jedné lžíci horké vody a lžičku stolního oleje. Všechny suroviny na polevu intenzivně mícháme až vznikne hladká, hustá a lesklá poleva. Do ní namáčíme vychladlé kuličky a ještě do vlhké polevy vtlačíme mandli.