Vložil: | Xjannickax |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou:
2 lžíce sádla, nebo rostlinného oleje
| 1 cibule rozpůlená a nakrájená na plátky
| 120 g uzené slaniny, nakrájené
| 900 g kyselého zelí, může být i z láhve, nebo konzervy, dobře propláchnutého a zcezeného
| 1 jablko, oloupané a na plátky nakrájené
| 2 bobkové listy
| 1/2 lžičky sušeného tymiánu
| 4-5 bobulek jalovce
| 250 ml suchého bílého vína jako je Riesling
| 125 ml jablečné šťávy, nebo vody
| 6 špekáčků, (nebo Strasbourgských klobásků)
| 4 pikantní klobásky
| 6 vepřových žebírek
| 900 g malých brambor, oloupaných
| 4 uzené kotlety ze šunky
| 1 uzené vepřové koleno
| sůl,mletý pepř
Postup přípravy receptu Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou:
Předehřát troubu na 150°C. Rozehřát půlku sádla ve velkém hrnci vhodném do trouby, přidat cibuli a špek a smažit za stálého míchání asi 5 min., až je cibule měkká a špek zbarvený.
Nahnout hrnec a vybrat co nejvíce tuku. Přidat zelí, jablko, bobkový list, tymián, jalovec, víno a jablečnou šťávu nebo vodu a je-li nutné tak osolit a opepřit. Přikrýt a dát do trouby na 30 min.
Ve velké pánvi rozehřát zbytek oleje a přidat žebírka. Opéct je dohněda na všech stranách. Přidat koleno a žebírka do hrnce v troubě. Přikrýt a péct po 1 1/2 hodiny (sem tam zamíchat).
Uvařit brambory ve slané vodě po 10 min. Slít vodu a přidat je do hrnce v troubě, zatlačené do zelí. Zaroveň přidat uzené kotlety, klobásky a špekáčky. Přikrýt a péct dalších 30-45 min. Dosolit a dopepřit před podáváním. Podávat horké.
Fotky receptu Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!