Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 17.07. 2018
Dnes má svátek Martina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou

fotka Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou:

2 lžíce sádla, nebo rostlinného oleje  | 1 cibule rozpůlená a nakrájená na plátky  | 120 g uzené slaniny, nakrájené  | 900 g kyselého zelí, může být i z láhve, nebo konzervy, dobře propláchnutého a zcezeného  | 1 jablko, oloupané a na plátky nakrájené  | 2 bobkové listy  | 1/2 lžičky sušeného tymiánu  | 4-5 bobulek jalovce  | 250 ml suchého bílého vína jako je Riesling  | 125 ml jablečné šťávy, nebo vody  | 6 špekáčků, (nebo Strasbourgských klobásků)  | 4 pikantní klobásky  | 6 vepřových žebírek  | 900 g malých brambor, oloupaných  | 4 uzené kotlety ze šunky  | 1 uzené vepřové koleno  |  sůl,mletý pepř

Postup přípravy receptu Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou:

Předehřát troubu na 150°C. Rozehřát půlku sádla ve velkém hrnci vhodném do trouby, přidat cibuli a špek a smažit za stálého míchání asi 5 min., až je cibule měkká a špek zbarvený.
Nahnout hrnec a vybrat co nejvíce tuku. Přidat zelí, jablko, bobkový list, tymián, jalovec, víno a jablečnou šťávu nebo vodu a je-li nutné tak osolit a opepřit. Přikrýt a dát do trouby na 30 min.
Ve velké pánvi rozehřát zbytek oleje a přidat žebírka. Opéct je dohněda na všech stranách. Přidat koleno a žebírka do hrnce v troubě. Přikrýt a péct po 1 1/2 hodiny (sem tam zamíchat).
Uvařit brambory ve slané vodě po 10 min. Slít vodu a přidat je do hrnce v troubě, zatlačené do zelí. Zaroveň přidat uzené kotlety, klobásky a špekáčky. Přikrýt a péct dalších 30-45 min. Dosolit a dopepřit před podáváním. Podávat horké.



Fotky receptu Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Alsaské zelí s vepřovým a klobáskou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !