Použité suroviny receptu Americké grilované kuře z divokého západu:
Pasta na marinování:
| 4 lžíce másla
| 4 lžíce Worcestershire omáčky
| 2 lžíce sladké papriky
| 2 lžíce jemně posekaných konzervovaných Chipotle chilies v Adobo omáčce
| 1 lžička suché hořčice, nebo běžné hořčice
| 1 lžička česnekové soli
| 1/2 lžičky pepře
| 1/2 lžičky citrónové kůry
| Pasta na potírání:
| 6 lžic Worcestershire omáčky
| 3 lžíce vody
| 1 lžička hořčice
| kuře
Postup přípravy receptu Americké grilované kuře z divokého západu:
Smíchejte ingredience na pastu a potřete s ní půlky kuřat. Uvolněte jejich kůži a pastou potřete i pod ní. Dávejte pozor, aby se kůže nenatrhla. Vložte vše do plastického sáčku a do chladničky aspoň hodinu marinovat.
Před grilováním vyjměte a nechte stát při pokojové teplotě po 30 min. Rozehřejte gril na střední teplotu. Smíchejte ingredience na potírání pomocí štětce a dejte stranou. Kuře dejte pod zavřený gril kůží nahoru na 20 min. bez otáčení. Pokračujte v grilování po dalších 30-40 min, a otáčejte ho každých 10min. Skončete grilování kůží dolů pro křupavou kůrčičku.
Od poloviny grilování potírejte připravenou pastou.
Fotky receptu Americké grilované kuře z divokého západu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!