Použité suroviny receptu Amoletky s jablkovou pěnou :
0,2 l minerálky Mattoni
| 2 vejce
| 5 lžic hladké mouky
| 1 pomeranč
| 250 ml šlehačky
| olej na smažení
| cukr moučka na zdobení
| 2 jablka
Postup přípravy receptu Amoletky s jablkovou pěnou :
Z bílků obou vajec ušleháme tuhý sníh. Mouku vyšleháme v minerální vodě, vmícháme žloutky a přidáme sníh. Těsto lijeme na rozehřátou pánev s olejem a pečeme amoletky z obou stran. Teplé je klademe na talíř a plníme šlehačkou, do které jsme jemně zamíchali nastrouhaná oloupaná jablka zakapaná šťávou z pomeranče. Svineme a lehce pocukrujeme.
Fotky receptu Amoletky s jablkovou pěnou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!