Postup přípravy receptu Andaluské bifteky :
1. Odblaněné, jemně naklepané steaky urovnáme do původního tvaru, potřeme po obou stranách olejem, osolíme okořeníme steakovým kořením a necháme chvíli odležet.
2. Rýži uvaříme doměkka.
3. Baklažány rozkrojíme podélně na půlky, část vnitřku vydlabeme, naplníme nadrobno nakrájenou šunkou, poklademe vločkami másla, osolíme a upečeme v troubě na 180°C, pak uchováme v teple.
4. Rajčatový protlak podusíme na drobně nakrájené, na másle zpěněné cibuli.
5. Z velkých omytých a okapaných rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou a naplníme čerstvě uvařenou rýží.
6. Bifteky dáme pod rozehřátý gril, opečeme po obou stranách (nebo na pánvičce na oleji), osolíme je a opepříme.
7. Na talířích pak bifteky obložíme pečenými baklažány a plněnými rajčaty.
8. Maso podlijeme dušeným protlakem smíchanými se šťávou odkapanou z bifteků a s kouskem másla.