1/2 kg hrubé mouky
| 1 kvásek
| 1 žloutek
| 1 lžíce cukru
| 250 ml vlažného mléka
| 150 g čerstvých jahod
| 200 ml šlehačky
| máslo
| moučkový cukr
Postup přípravy receptu Anežčiny knedlíky:
Droždí rozpustíme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme trochu mouky. Kvásek necháme vykynout. Do mísy s moukou přidáme žloutek, nakynutý kvásek, zpracujeme do vlažného těsta a necháme kynout. Těsto rozkrájíme a naplníme jahodami a opět necháme kynout. Dáme do vroucí vody a vaříme 8 minut.
Podáváme se šlehačkou, cukrem, čerstvými jahodami a rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Anežčiny knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!