Postup přípravy receptu Arabské masové taštičky:
Na pánvi zpěníme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidáme mleté maso. To musíme na pánvi neustále rozdělovat vidličkou, aby se nám nespeklo. Postupně přidáváme česnek (2 stroužky čerstvého nebo granulovaný), sůl, 2 lžíce Arabské a 1 lžíci maďarské sladké papriky, která nám dá pěknou barvu. Hotové maso necháme na pánvi trochu vychladnout.
Listové těsto vyválíme asi na 1 mm a nakrájíme ho na čtverečky (8x8 cm). Doprostřed každého dílku dáme lžičku masa a přehneme. Pokud je těsto příliš pomoučené a nelepí, můžeme si pomoci rozmíchaným vajíčkem. Taštičky klademe na plech (vyložený pečícím papírem) a každou potřeme vajíčkem. Takto připravené taštičky můžeme na závěr přizdobit sezamovým semínkem, černuchou nebo strouhaným sýrem, ale vždy jenom špetku, aby nám těsto v troubě „vyběhlo“.
Listové těsto dáváme vždy do rozpálené trouby (230°C) a počkáme až nám „vyběhne“, potom teplotu snížíme na 200°C a dopečeme. Hotové taštičky poznáme, když jsou propečeny i ze spodní části.