Čas malinČas malin Léto - čas jahodLéto - čas jahod Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.07. 2019
Dnes má svátek Drahomíra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Arménský medový dortík

fotka Arménský medový dortík
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Arménský medový dortík:

1ks kondenz.mléko  | 250g másla  | 1ks vanilkový cukr  | 20g cukru  | 100g másla  | 1hrnek cukru  | 2-3PL medu  | 4ks vejce  | 2lž sody  | trochu vl. ořechů

Postup přípravy receptu Arménský medový dortík:

Pomůcky:
Ruční elektrický šlehač
Šlehací mísa
Nůž
Gumová nebo plastová stěrka na roztírání krému
Otvírák na konzervy
Vařečka
Váleček
Vál
Pečící papír
Pečící plech
Mašlovačka

Suroviny na výrobu krému:
Plechovka slazeného kondenzovaného mléka, kterou je třeba předem(celou, neotevřenou) mírně vařit 2 hodiny ve vodě, aby mléko zkaramelizovalo.
250 g másla
1 vanilkový cukr
20 dkg cukru

Suroviny na výrobu těsta:
100 g másla
Hrnek krystalového cukru
2 - 3 polévkové lžíce medu (podle chuti)
4 vejce
2 lžičky jedlé sody
Hladká mouka podle potřeby, aby se těsto dalo válet válečkem.
+ rozsekané vlašské ořechy


Pracovní postup:
100 g másla necháme rozpustit na pánvi a přidáme 2 lžíce medu. Do misky rozklepneme čtyři vejce, přidáme 2 lžičky jedlé sody, a smícháme na pánvi s rozehřátým máslem a medem. Stále mícháme, dokud hmota nezhoustne a trochu nezbělá, zároveň dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky. Pokud se hrudky vytvoří, musíme je odstranit. Hmotu pak necháme 10 – 15 min vychladnout, ale stále mícháme, aby se nevytvořily hrudky! Poté přidáme hladkou mouku dle potřeby tak, aby se těsto nelepilo, ale dalo se válet válečkem na velmi tenké placky o velikosti plechu na pečení.
Placky se válí na pečícím papíře namazaném máslem a s tímto papírem se dají péct. Na celý dort je třeba udělat celkem 4 placky. Pečou se v troubě vyhřáté na maximum, cca 250 stupňů, krátce - přibližně 2 minuty a před dalším použitím musí vychladnout.

Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se mírně vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím lehce zkaramelizuje. Pak se nechá vychladnout. Do šlehací mísy vložíme celé máslo v pokojové teplotě, přidáme 20dkg krystalového cukru, vanilkový cukr, vlijeme lehce zkaramelizované mléko a šlehačem vyšleháme na hustý krém. Krém necháme zchladit alespoň 10 min v mrazáku nebo v lednici. Poté jej postupně mažeme na vychladlé placky. Každou namazanou vrstvu posypeme mletými ořechy. Vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem.

Nyní seřízneme dort do určitého tvaru (většinou do tvaru obdélníku). Odříznuté okraje rozválíme válečkem a vzniklou drtí posypeme spolu s mletými ořechy vrstvu krému na poslední, horní placce.

Dort je lepší nechat uležet den v chladničce a podává se nakrájený na čtverce(obdélníky)


Fotky receptu Arménský medový dortík:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Arménský medový dortík
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !