Postup přípravy receptu Australská jehněčí kýta na rozmarýnu :
Nakrájet česnek na klínky. Nožíkem naříznout do masa šikmé malé otvory a zastrkat do nich česnek. Položit maso na hlubší zapékací mísu a osolit ze všech stran.
V misce našlehat metlou olej, kůru, šťávu, pastu, pepř, hořčici a cukr do zhoustnutí. Pomazat maso jednou třetinou olejové směsi a dát do předehřáté trouby na 180°C. na 10min.
Pomazat maso polovinou zbývající směsi a péct dalších 10 min. Pomazat zbytek směsi na maso a posypat tymiánem.
Snížit teplotu na 160°C a péct po 1 hodinu. Posypat maso rozmarýnem a péct dalších 15-30 min. Po celou dobu pečení, sem tam polívat maso vzniklou šťávou.
Fotky receptu Australská jehněčí kýta na rozmarýnu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!