Použité suroviny receptu Bábovičky se srdcem z bílé čokolády:
100 g hořké čokolády
| 100 g hnědého cukru
| 100 g změklého másla
| 3 vejce (žloutky oddělené od bílků)
| 100 g hladké mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 50 g mletých oříšků nebo mandlí
| 12 kostiček bílé čokolády
| špetka soli
| tuk
| jemný krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček
Postup přípravy receptu Bábovičky se srdcem z bílé čokolády:
Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Tmavou čokoládu rozpustíme. Šest formiček o obsahu alespoň 100 ml vymastíme a vysypeme cukrem. Máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu vyšleháme do pěny, po jednom vmícháme žloutky, pak prosátou mouku s práškem do pečiva a mleté oříšky či mandle. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně přimícháme k čokoládové hmotě.
Formičky naplníme ze dvou třetin čokoládovou směsí, navrch položíme po dvou čtverečkách bílé čokolády a překryjeme tmavou směsí (náplň nesmí dosahovat až k okraji). Formičky postavíme na plech a pečeme 15-20 minut. Sejmeme z plechu, necháme 15 minut vychladnout a opatrně vyklopíme na talíř. Servírujeme ihned, aby bílá čokoláda neztuhla.
Fotky receptu Bábovičky se srdcem z bílé čokolády:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!