Použité suroviny receptu Bábovka á la Sacher s dr. Oetkerem:
200 g másla nebo Hery
| 1 vejce
| 3 žloutky
| 3 bílky
| 130 g cukru
| 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
| 2 Pl rumu
| 5-6 Pl mléka
| 230 g polohrubé mouky
| 1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
| špetka soli
| 2 Pl kakaa
| 1 bal Polevy tmavé Dr. Oetker
Postup přípravy receptu Bábovka á la Sacher s dr. Oetkerem:
1. V míse utřeme do pěny máslo s celým vejcem a se žloutky, pak přidáme cukr, vanilínový cukr a rum a utřeme do hladké hmoty. Pak přidáváme mouku prosátou s kypřicím práškem, kakaem, solí a mléko – šleháme elektrických šlehačem na středním stupni otáček. Nakonec zapracujeme na nejnižším stupni otáček elektrického šlehače sníh z bílků.
2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme péct při teplotě cca 170-180 °C po dobu asi 40-45 minut.
3. Po upečení necháme bábovku zchladnout, pak ji vyklopíme na mřížku a zcela studenou bábovku polijeme polevou. Polevu připravíme podle návodu na obalu.
Fotky receptu Bábovka á la Sacher s dr. Oetkerem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!