Postup přípravy receptu Bábovka pro musicu bohemicu:
Vejce utřeme nebo ušleháme s cukrem (nemusí být do pěny). Přidáme neušlehanou šlehačku a mouku s práškem do pečiva.
Tento základní recept lze obměnit přidáním rozinek, kandovaného nebo sušeného ovoce, kousíčků čokolády nebo mletých ořechů: Ořechy nahradíme část mouky v objemovém poměru 1 díl mouky - 2 díly ořechů - nejlepší je nahradit asi tak 1,5 dl mouky 3 dl ořechů, do ořechového těsta lze ještě přidat lžičku či dvě granulí rozpustné kávy.
Větší formu na bábovku či chlebíček vymažeme rozpuštěným tukem a dáme na chvíli do lednice. Pak vymažeme znovu a vysypeme polohrubou moukou. Bez problémů se vyklopí. Upečeme v předehřáté troubě. Zda je bábovka hotová, zjistíme špejlí - těsto se nesmí lepit. Po vyjmutí z trouby přikryjeme utěrkou a necháme chvíli odpočinout, až se "odlepí" od stěn, pak vyklopíme.
Bábovka je skvělá na cesty, vydrží dlouho vláčná, příprava je jednoduchá. Lze též nalít na plech a poklást ovocem jako bublaninu, třeba jen kousky jablek nebo třešněmi.