Použité suroviny receptu Bábovka s červeným vínem:
200 g tuku (hera)
| 200 g cukru
| 1 ks vanilkového cukru
| 5 ks vajec
| 125 ml červenoho vína
| 250 g hladké mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| 100 g čokoládové rýže
| Poleva:
| 200 g cukru moučka
| 2 lžíce červeného vína
Postup přípravy receptu Bábovka s červeným vínem:
V míse promícháme rozměklý tuk s cukrem a vejci. Do směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva, přilijeme červené víno a po důkladném promíchání opatrně vmícháme čokoládovou rýži. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C po dobu 50 - 60 minut.
Poleva: cukr utřeme s vínem a polejeme vychladlí a upečený moučník.
Fotky receptu Bábovka s červeným vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!