1/4 hlávky červeného zelí
| 1/4 hlávky bílého zelí
| 1 cibule
| 200 g slaniny
| 1 mrkev
| 2 brambory
| 1 petržel
| 1/4 celeru
| 2 bobkové listy
| 6 kuliček nového koření
| 6 kuliček černého pepře
| na chuť brynza
| podle potřeby voda
| sůl
| podle potřeby olej
Postup přípravy receptu Bačovská zelná polévka :
Na oleji osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou angl. slaninu, nakrájené zelí, mrkev, petržel a celer. Zalijeme vývarem (vodou), přidáme koření a sůl, na kostičky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Nalijeme na talíř a doprostřed dáme lžíci brynzy.
Fotky receptu Bačovská zelná polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!