Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bagel z New Yorku

fotka Bagel z New Yorku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Bagel z New Yorku:

7 g suš. droždí  | 4 lžíce cukru  | 2 lžičky soli  | 450 g hl. mouky  | trocha oleje na vytření mísy  | dle chuti mák  |  kmín  | dle chuti sezam  |  fenykl

Postup přípravy receptu Bagel z New Yorku:

1. Vsypte do mísy droždí a jednu lžičku cukru a zalijte 100 ml teplé vody. Nechte stát deset minut; po této době by měla směs napěnit.

2. Přilijte ještě 200 ml teplé vody, vmíchejte sůl a polovinu mouky. Postupně přisypávejte zbylou mouku a zpracovávejte, dokud nezískáte měkké, vláčné, ale ne lepivé těsto. Ještě ho deset minut hněťte, aby bylo krásně hladké a pružné. Z těsta pak vytvarujte kouli, a tu vložte do čisté mísy, vytřené trochou oleje. Volně překryjte fólií nebo utěrkou a nechte na teplém místě vykynout, až těsto zdvojnásobí objem; bude to trvat zhruba hodinu.

3. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Těsto rozdělte na deset kousků a na pomoučněné pracovní ploše z každého vytvarujte zploštělou kuličku; rukojetí vařečky vytvořte uprostřed otvor. Pak bagel nasuňte na vařečku a několikrát jí zatočte, abyste otvor rozšířili. Volně zakryjte fólií a tvarujte další.

4. Mezitím dejte do velkého hrnce hřát vodu a vsypte do ní zbylý cukr. Bagely nechte sklouznout do vroucí vody (asi po čtyřech kusech) a minutu nebo dvě je povařte. Ve vodě je obraťte; lehce se nafouknou a utvoří se na nich pevnější ‚kůžička‘. Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte důkladně okapat.
5 Plechy vyložte papírem, bagely posypte kořením a/nebo mákem, vložte do trouby a pečte zhruba pětadvacet minut, aby pečivo zezlátlo, zkřehlo a na poklep znělo dutě. Nechte vychladnout na mřížce a podávejte – správně po newyorsku je to se žervé a uzeným lososem.


Fotky receptu Bagel z New Yorku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bagel z New Yorku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !