450 ml vody
| 600 g hladké mouky
| 100 g celozrnné žitné mouky
| 100 g celozrnné pšeničné mouky
| 1 lžíce medu
| 1 a 1/2 lžičky soli
| 1 a 1/2 lžičky cukru
| 2 lžičky sušeného droždí
| 1 lžička chlebového koření nebo kmínu
| 8 nožiček libovolné klobásy
Postup přípravy receptu Bageta s překvapením:
Všechny suroviny zpracujeme v husté těsto, nejlépe v domácí pekárně (program těsto), ale jde to i ručně. Necháme pořádně nakynout. Pak je na vále rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý kousek rukou zploštíme a roztáhneme, položíme klobásu a pevně do těsta zabalíme. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 20 minut kynout. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190°C a pečeme přibližně 20 minut.
Fotky receptu Bageta s překvapením:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!