Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 24.06. 2019
Dnes má svátek Jan
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Baklava s datlemi a vlašskými ořechy

fotka Baklava s datlemi a vlašskými ořechy
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Baklava s datlemi a vlašskými ořechy:

225 g vypeckovaných datlích  | 1 pomeranč  | 115 g vlašských ořechů  | 1/2 lžičky skořice  | 75 g másla  | 12 plátků listového těsta  | 1 lžička sezamových semínek  | 145 g tekutého medu  | 1 citron

Postup přípravy receptu Baklava s datlemi a vlašskými ořechy:

Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů. V malém hrnci vaříme na drobno nakrájené datle se šťávou z 1 pomeranče asi 4-5 minut dokud se šťáva nevstřebá. Poté přimícháme nastrouhanou kůru z pomeranče, nasekané ořechy a mletou skořici. Mělkou čtvercovou formu (nejlepe 20x20cm) vymažeme máslem. Do formy vložíme jeden plátek listového těsta a potřeme je máslem, zbývající plátky těsta necháme pro zatím zakryté. Obdobným způsobem položíme další plátky, až vznikne vrstva osmi plátků na sobě. Na těsto rozetřeme polovinu směsi s datlemi a navrch položíme dva máslem potřené plátky těsta, rozetřeme zbytek směsi s datlemi a zakončíme dvěma plátky těsta potřenými máslem. Těsto u krajů a v rozích lehce zmáčknéme, na vrchním plátku vytvoříme ornament s kosočtverci a posypeme sezamovými semínky. Pečeme 30 minut do zlatova, poté zmírníme teplotu na 150 stupňů a pečeme ještě 30-40 minut. Mezitím v hrnci vaříme asi 10-15 minut med se šťávou z 1/2 citrónu a 200 ml vody, dokud se objem tekuniny nevyvaří na polovinu. Takto připravenou směs necháme nejprve 20 min chladnout a poté jí přelijeme hotovou baklavu. Před podáváním necháme hodinu v chladu


Fotky receptu Baklava s datlemi a vlašskými ořechy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Baklava s datlemi a vlašskými ořechy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !