Novoroční předsevzetíNovoroční předsevzetí 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Velký roční horoskop na rok 2018Velký roční horoskop na rok 2018 Je naše dítě zralé na vstup do školy?Je naše dítě zralé na vstup do školy?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.01. 2018
Dnes má svátek Slavomír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Balkánská zapečená zelenina

fotka Balkánská zapečená zelenina
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Balkánská zapečená zelenina:

1,5 lžíce Gustin  |  400 ml mléko  | koření podle chuti: (bazalka, oregáno, chilli, tymián, pepř)  |  1 bílý jogurt  |  5 bílé ( zelené) papriky  | 3 rajčata  | 4 plátky sýr ( sendvičový)  | 250 g zakysaná smetana  | 300 g balkánský sýr  | 4 vejce

Postup přípravy receptu Balkánská zapečená zelenina:

1. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky (rajčata stačí na měsíčky, papriku na větší kostičky). Nakrájené suroviny naskládáme do vymazané a moukou vysypané zapékací misky (nebo pekáčku).

2. Balkánský sýr nakrájíme na drobné kostičky a naskládáme ho rovnoměrně na zeleninu do zapékací misky. Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do vyšší nádoby a žloutky umístíme do zapékací misky mezi sýr.

3. K bílkům přilijeme do vysoké nádoby mléko a přidáme 1 vrchovatou lžíci Gustinu a podle chuti koření (ne sůl, sýr je slaný dostatečně). Směs zamícháme vidličkou tak, aby se Gustin dobře rozpustil, a nalijeme do zapékací misky.

4. Pak dáme do vyšší nádoby zakysanou smetanu s bílým jogurtem, přidáme 1/2 PL Gustinu a opět vidličkou dobře rozmícháme. Směs navrstvíme do zapékací misky a uhladíme (zelenina musí být zcela zalita). Nahoru naskládáme plátky sýra a podle chuti okořeníme. Pečeme při teplotě 210-230 °C po dobu asi 45 minut.

TIP: Někdy pustí během pečení zelenina více vody než dokáže škrob ztužit, to ale není chuťově vůbec na škodu.



Fotky receptu Balkánská zapečená zelenina:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Balkánská zapečená zelenina
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !