Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.10. 2018
Dnes má svátek Lukáš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček

fotka Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček :

4 plátky vepřového masa  |  anglická slanina  | 110 g balkánského sýra  |  sůl  |  pepř  |  paprika  |  střední cibule  |  masový vývar z kostky  | 5 rajských jablíček  | 1 bílá paprika  |  sladká smetana

Postup přípravy receptu Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček :

Maso naklepeme, ochutíme solí, pepřem, paprikou. Po celém povrchu jej poklademe anglickou slaninou. K okraji položíme hranolek balkánského sýra a svineme v závitek. Ten omotáme nití, aby nám to pěkně drželo. Ve vyšším hrnci rozpálíme olej a závitky zprudka opečeme, dokud se maso nezatáhne, potom ho na oleji vyměníme za najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dorůžova, poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Závitky vrátíme zpět do hrnce. Přidáme ještě spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajská jablíčka a bílou papriku nakrájenou na proužky. Vše dusíme, občas podlejeme vodou či vývarem, dokud není maso měkké. Závitky opět vytáhneme, zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes síto. Podle konzistence omáčky přidáme smetanu smíchanou s moukou, pokud je hustota dostačující použijeme pouze smetanu pro zjemnění chuti. Provaříme. Závitky zbavíme nití a přidáme do omáčky - prohřejeme. Je možno dochutit, ale většinou není třeba, vývar s rajčaty a paprikou tomu dají chuti dost.
Podáváme s knedlíkem, je možné i s nočky z polohrubé mouky.


Fotky receptu Balkánské závitky v omáčce z rajských jablíček :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Balkánské závitky v omáčce z rajských
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky