Použité suroviny receptu Banánový nákyp s pomeranči:
2 velké banány
| 2 lžíce citronové šťávy
| 2 velké pomeranče
| dle potřeby: máslo na vymaštění formiček
| dle potřeby: cukr na vysypání formiček
| 1 lžíce medu
| 30 ml hnědého rumu
| 2 bílky
| 25 g rafinovaného (hnědého) cukru
| dle chuti: mletá skořice
Postup přípravy receptu Banánový nákyp s pomeranči:
1. Banány oloupeme, pokrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
2. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, odstraníme vnitřní bílou slupku a šťávu zachytíme.
3. Čtyři malé ohnivzdorné formičky na suflé vytřeme máslem a vysypeme cukrem. Navrstvíme do nich banány a pomeranče.
4. Med s rumem a pomerančovou šťávou smícháme a ovoce pokapeme.
5. Předehřejeme troubu na 180 °C. Bílek a cukr ušleháme velmi dotuha. Bílkový sníh rozdělíme na ovoce a posypeme troškou skořice. Banánový nákyp zapékáme v troubě zhruba 12 minut.
Fotky receptu Banánový nákyp s pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!