Postup přípravy receptu Banánový srnčí hřbet :
Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků, zašleháme do něj cukr a postupně přidáváme žloutky, mléko, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu necháme světlou a do druhé přimícháme kakao. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet nalijeme světlé těsto, potom tmavé těsto, z něhož si trochu odložíme.
Banány oloupeme, odkrojíme z nich konce a naskládáme je podélně na těsto těsně vedle sebe uprostřed formy tak, aby se banány formy přímo nedotýkaly. Pak zalijeme zbylým těstem a pečeme pomalu v předehřáté troubě při 180 °C. Upečený a mírně vychladlý moučník vyklopíme z formy. Úplně vychladlý nakrájíme na plátky, pocukrujeme a můžeme podávat.