Použité suroviny receptu Banány v čokoládě s vanilkovou zmrzlinou:
250 g čokoládové polevy
| 250 ml šlehačky
| 1 balíček vanilkového cukru
| 500 ml vanilkové zmrzliny
| 4 zralé banány
Postup přípravy receptu Banány v čokoládě s vanilkovou zmrzlinou:
Zmrzlinový krém vyjmeme z mrazícího boxu, vybalíme a dáme do chladničky. Vychladíme 4 dezertní talířky.
Polevu nakrájíme na malé kousky, dáme do kovové mísy a v horké vodní lázni rozpustíme za občasného zamíchání.
Z 33% smetany a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku. Vychladíme ji. Banány oloupeme a podélně rozpůlíme.
Zmrzlinu naporcujeme a rozdělíme do vychlazených talířků, půlky banánů položíme vedle. Polevu přeléváme lžící přes banány tak, aby byly čokoládou potažené. Ozdobíme kopečky šlehačky. Ihned podáváme.
Fotky receptu Banány v čokoládě s vanilkovou zmrzlinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!