Použité suroviny receptu Barchette frutti di mare:
těsto:
| 400 g hladké mouky
| 250 g másla
| 4 žloutky
| špetka soli
| náplň:
| 100 g očištěných krevet
| 200 g uvařených očištěných mlžů
| 200 g čerstvých hřibů
| 1 svazek zelené petrželky
| 100 ml rybího vývaru
| 4 lžíce strouhanky
| 4 lžíce olivového oleje
| sůl a bílý pepř
| omáčka:
| 25 g másla
| 1 lžíce mouky
| 120 ml mléka
Postup přípravy receptu Barchette frutti di mare:
Mouku prosejeme na vál a ostrým nožem do ní rozsekáme máslo. Přidáme žloutky, osolíme, zpracujeme těsto a dáme na 1 hodinu do ledničky. Pak těsto rozválíme na plát o tlouštce 4 mm. Těstem naplníme formičky ve tvaru lodiček (barchette) a asi 10 minut v dobře vyhřáté troubě upečeme. Hřiby očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme posekanou zelenou petrželku a smažíme asi 15 minut na lžíci olivového oleje. Pak si připravíme omáčku. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a smažené hřiby smícháme, přidáme 2 lžíce zředěného bešamelu a pečlivě promícháme. Náplní naplníme upečené lodičky. Povrch uhladíme nožem, zalijeme vrstvou bešamelu a posypeme strouhanou houskou, kterou jsme osmažili na zbytku oleje. Zapékáme 5 minut v troubě rozehřáté na 220 °C.
Fotky receptu Barchette frutti di mare:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!