Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barevná zima

fotka Barevná zima
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 24

Použité suroviny receptu Barevná zima:

Piškotové těsto:  | 6 vajec  | 180 g cukru  | 5 PL vlažné vody  | 180 g bezlepkové mouky Mantler  | 1 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker  |  Pudingový vanilkový krém:  | 250 g měkkého tvarohu  | 2 bal. Pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí  | 800 ml mléka  | 1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker  | 2 plátky Želatiny v plátcích Dr.Oetker  | 1 Pl cukru  | Želé: 1 bal ovocného nápoje v prášku Tang (např. příchuť mango-pomeranč)  | 1 l vody  | 2 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker  | 1 Pl cukru  | Na ozdobu:  | 1 bal. Šlehačky v prášku Dr.Oetker  | 150 ml mléka

Postup přípravy receptu Barevná zima:

1. Piškot: V míse dobře rozšleháme vejce s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně zamícháme mouku Mantler a kypřicí prášek. Těsto vylijeme na středně velký vyšší plech (asi 27 x 37 cm) vyložený papírem na pečení a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě cca 180 °C po dobu asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Vychladlý korpus vyklopíme, stáhneme z něj papír a vrátíme zpět na plech.

2. Krém: Želatinu namočíme do trochu vody. V mléce vyšleháme puding bez vaření. K pudingu přidáme za stálého míchání tvaroh, vanilínový cukr a cukr. Namočenou želatinu vymačkáme a pozvolna rozpustíme. 2-3 PL pudingového krému vmícháme k rozpuštěné želatině a pak vmícháme ke zbytku pudingového krému. Krém vymícháme dohladka, natřeme na korpus (pečlivě až ke krajům, aby nám pak želé neproteklo) a dáme vychladit do lednice.

3. Želé: Tang rozpustíme s cukrem v 800 ml vody a dáme vařit. Pudingový prášek rozmícháme ve zbylých 200 ml vody, přilijeme k vařícímu se ovocnému nápoji a krátce povaříme, dokud nezačne směs houstnout (želírovat). Želé sejmeme z plotny a mícháme do vychladnutí. Vychladlé želé rozetřeme rovnoměrně na koláč na pudingový krém a dáme do lednice ztuhnout (nejlépe přes noc).

4. Před servírováním ozdobíme koláč nastříkanou mřížkou ze šlehačky v prášku, připravené s mlékem podle návodu na obalu. Koláč servírujeme nakrájený na řezy.


Fotky receptu Barevná zima:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Barevná zima
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !