Piškotové těsto:
| 6 vajec
| 180 g cukru
| 5 PL vlažné vody
| 180 g bezlepkové mouky Mantler
| 1 KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
| Pudingový vanilkový krém:
| 250 g měkkého tvarohu
| 2 bal. Pudingu bez vaření s vanilkovou příchutí
| 800 ml mléka
| 1 bal. Vanilínového cukru Dr.Oetker
| 2 plátky Želatiny v plátcích Dr.Oetker
| 1 Pl cukru
| Želé: 1 bal ovocného nápoje v prášku Tang (např. příchuť mango-pomeranč)
| 1 l vody
| 2 bal Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
| 1 Pl cukru
| Na ozdobu:
| 1 bal. Šlehačky v prášku Dr.Oetker
| 150 ml mléka
Postup přípravy receptu Barevná zima:
1. Piškot: V míse dobře rozšleháme vejce s cukrem a vlažnou vodou. Do hmoty opatrně zamícháme mouku Mantler a kypřicí prášek. Těsto vylijeme na středně velký vyšší plech (asi 27 x 37 cm) vyložený papírem na pečení a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě cca 180 °C po dobu asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Vychladlý korpus vyklopíme, stáhneme z něj papír a vrátíme zpět na plech.
2. Krém: Želatinu namočíme do trochu vody. V mléce vyšleháme puding bez vaření. K pudingu přidáme za stálého míchání tvaroh, vanilínový cukr a cukr. Namočenou želatinu vymačkáme a pozvolna rozpustíme. 2-3 PL pudingového krému vmícháme k rozpuštěné želatině a pak vmícháme ke zbytku pudingového krému. Krém vymícháme dohladka, natřeme na korpus (pečlivě až ke krajům, aby nám pak želé neproteklo) a dáme vychladit do lednice.
3. Želé: Tang rozpustíme s cukrem v 800 ml vody a dáme vařit. Pudingový prášek rozmícháme ve zbylých 200 ml vody, přilijeme k vařícímu se ovocnému nápoji a krátce povaříme, dokud nezačne směs houstnout (želírovat). Želé sejmeme z plotny a mícháme do vychladnutí. Vychladlé želé rozetřeme rovnoměrně na koláč na pudingový krém a dáme do lednice ztuhnout (nejlépe přes noc).
4. Před servírováním ozdobíme koláč nastříkanou mřížkou ze šlehačky v prášku, připravené s mlékem podle návodu na obalu. Koláč servírujeme nakrájený na řezy.
Fotky receptu Barevná zima:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!