500 g hovězího masa
| 100 g šunky
| 2 cibule
| 4 lžíce oleje
| 1 vrchovatá lžička hladké mouky
| mletá paprika
| 3 lžíce sladké smetany
| 3 lžíce vody(vývaru)
| sůl
| 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Basilejský guláš:
Očištěné hovězí maso nakrájíme na malé kousky a dobře opečeme na rozehřátém oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a šunku. Asi po čtyřech minutách zaprášíme moukou, mletou paprikou, osmahneme, zalijeme horkou vodou a smetanou, osolíme a dusíme ještě asi pět minut. Hotový guláš na talířích sypeme strouhaným sýrem a podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky.
Fotky receptu Basilejský guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!