Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 25.04. 2018
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bažant na kyselém zelí

fotka Bažant na kyselém zelí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Bažant na kyselém zelí:

2 bažanty v kuchyňské úpravě (asi po 1 kg)  |  sůl  |  pepř  |  sušený tymián  | 100 g anglické slaniny  | 3 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku  | 1 malá cibule  | 1 sklenice (850 l) kyselého zelí  | 1 kávová lžička cukru  | 125 g modrých hroznů  | 125 g zelených hroznů  | 1/8 litru sektu  |  tuk do formy

Postup přípravy receptu Bažant na kyselém zelí:

Bažanty důkladně omyjeme a osušíme. Potřeme je zevnitř solí, pepřem a 1/2 kávové lžičky tymiánu. Pekáč vymastíme trochou tuku a bažanty do něho položíme vedle sebe na záda. Prsa obložíme plátky slaniny. V předehřáté troubě (elektrický sporák 175 stupňů Celsia / plyn stupeň 2) pečeme bažanty asi 30 minut. Oloupeme cibuli a najemno ji nasekáme. V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce tuku a podusíme na něm cibuli se zelím. Přidáme 1/2 litru vody, sůl, cukr, pepř a trochu tymiánu. Ochucené zelí vaříme pod poklicí přibližně 45 minut. Z bažantích prsíček sejmeme po oněch 30 minutách pečení slaninu a dáme ji stranou. Zvýšíme teplotu (na 200 stupňů Celsia u elektrického sporáku / plyn stupeň 3) a pečeme dalších 25 minut. Rozpustíme zbylý tuk a bažanty jím opakovaně potíráme. Opláchneme hrozny. Bobule přepůlíme, případně ještě odstraníme zrníčka. Bažanty vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek přecedíme přes síto a spolu s hrozny i sektem vmícháme do zelí. Všechno dohromady dobře promícháme a krátce prohřejeme. Bažanty obložíme slaninou a dáme na zelí. Dobrou přílohou jsou bramborové krokety.


Fotky receptu Bažant na kyselém zelí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant na kyselém zelí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !