Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bažant na kyselém zelí

fotka Bažant na kyselém zelí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Bažant na kyselém zelí:

2 bažanty v kuchyňské úpravě (asi po 1 kg)  |  sůl  |  pepř  |  sušený tymián  | 100 g anglické slaniny  | 3 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku  | 1 malá cibule  | 1 sklenice (850 l) kyselého zelí  | 1 kávová lžička cukru  | 125 g modrých hroznů  | 125 g zelených hroznů  | 1/8 litru sektu  |  tuk do formy

Postup přípravy receptu Bažant na kyselém zelí:

Bažanty důkladně omyjeme a osušíme. Potřeme je zevnitř solí, pepřem a 1/2 kávové lžičky tymiánu. Pekáč vymastíme trochou tuku a bažanty do něho položíme vedle sebe na záda. Prsa obložíme plátky slaniny. V předehřáté troubě (elektrický sporák 175 stupňů Celsia / plyn stupeň 2) pečeme bažanty asi 30 minut. Oloupeme cibuli a najemno ji nasekáme. V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce tuku a podusíme na něm cibuli se zelím. Přidáme 1/2 litru vody, sůl, cukr, pepř a trochu tymiánu. Ochucené zelí vaříme pod poklicí přibližně 45 minut. Z bažantích prsíček sejmeme po oněch 30 minutách pečení slaninu a dáme ji stranou. Zvýšíme teplotu (na 200 stupňů Celsia u elektrického sporáku / plyn stupeň 3) a pečeme dalších 25 minut. Rozpustíme zbylý tuk a bažanty jím opakovaně potíráme. Opláchneme hrozny. Bobule přepůlíme, případně ještě odstraníme zrníčka. Bažanty vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek přecedíme přes síto a spolu s hrozny i sektem vmícháme do zelí. Všechno dohromady dobře promícháme a krátce prohřejeme. Bažanty obložíme slaninou a dáme na zelí. Dobrou přílohou jsou bramborové krokety.


Fotky receptu Bažant na kyselém zelí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant na kyselém zelí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !