Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Bažant s krémovou houbovou omáčkou

fotka Bažant s krémovou houbovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Bažant s krémovou houbovou omáčkou:

2 oškubané a vykuchané bažantí slípky  | 400 ml kuřecího nebo hovězího vývaru  | 1 šalotku nakrájenou najemno  | 140–180 g čerstvých hub  | 100–150 ml šťávu z půlky citronu  | 100 ml smetany  |  sůl a bílý pepř  | 2 lžíce rostlinného oleje  | 1 kopeček másla  | Na přílohu  | 100 ml sladkého sherry (doporučujeme český výrobek Šaler  | 50 g rozinek  | 1 kopeček másla  | 450 g pórku opláchnutého a nakrájeného na kolečka

Postup přípravy receptu Bažant s krémovou houbovou omáčkou:

Oddělte stehna od tělíčka a odsekněte přečnívající kosti. Pak začněte porcovat prsíčka: ostrým nožem nařízněte kůži podél páteře a špičkou nože odřízněte prsa co nejblíže u kostí. Křídla ponechte na hrudníku. Odříznuté porce zatím uložte do ledničky. Pokud porcujete bažanta s velkým předstihem, stehna a prsa před uložením do lednice přetáhněte potravinářskou fólií.
Nasekejte skelet na drobné kousky, opláchněte je od krve a nasypte do středně velkého hrnce. Přilijte vývar a povařte dvacet až třicet minut (vývar se nejprve zakalí a pak pročistí). Půlhodina opravdu postačí, aby bažant nezhořkl. Mezitím dejte do středně velkého kastrolu šalotku, houby a citronovou šťávu. Povařte asi deset minut a pak stáhněte ze sporáku.
Vývar proceďte do hrnce s houbami (v ideálním případě vložte do cedníku namočenou utěrku) a kosti vyhoďte. Kastrol postavte na plotnu, rozehřejte a přilijte 100 ml smetany. Na mírném plameni chvíli povařte, aby se všechno pěkně spojilo. Pokud se vám omáčka zdá řídká, můžete přilít smetanu. Osolte, opepřete a odstavte z plotny.
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Bažanta osolte a opepřete. V pekáči rozpalte olej a osmahněte nejprve stehna. Položte je kůží dolů a opékejte dozlatova a dokřupava (5–7 minut). Pak je otočte a přidejte do pekáče máslo a prsíčka. Podlijte a 6–8 minut vařte. Zhruba v půlce doby prsa otočte. Pak pekáč vložte do trouby a pečte maso do změknutí (20–30 minut).
Teď se pusťte do přípravy rozinkového pórku: do malého rendlíku nalijte sherry a přisypte rozinky. Přibližně čtyři minuty zprudka povařte (sherry by se mělo odpařit a kastrůlek zůstat skoro suchý). Potom rozinky stáhněte z plotny.
Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přilijte dvě lžíce vody. Jakmile začne probublávat, přisypte pórek a pár minut ho poduste. Až změkne, osolte ho a opepřete. Před servírováním promíchejte pórek s rozinkami a ohřejte houbovou omáčkou. Na každý talíř položte bažantí prso a stehno, posypte pórkem a přelijte houbovou omáčkou.


Fotky receptu Bažant s krémovou houbovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bažant s krémovou houbovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !