6 vajec
| 250 g pískového cukru
| l dl oleje
| l dl vody
| 250 g polohrubé mouky
| l vanilkový pudink
| 1 lžíce kakaa
| 2 lžíce rumu
| citrónová kůra
| 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu Bětina bábovka:
Žloutky třeme s cukrem, přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme, až je směs hustá. Pak vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem a lžičkou prášku do pečiva, těsto zlehčíme hustým sněhem z bílků a ovoníme strouhanou citrónovou kůrou. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, spojíme ji s částí těsta a pak do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy lijeme světlé těsto, těsto s kakaem a opět zbylé světlé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Fotky receptu Bětina bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!