Hrajte s námi SUDOKU online ! | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 | 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout | Pampeliškový med - nejoblíbenější recepty |
22. 08. 2007 Luštěninová jídla
Příprava receptu Černé fazole: Fazole uvaříme doměkka, scedíme a v mixéru je rozmixujeme na kaši. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme rozmixované fazole, osolíme a za stálého míchání opečeme. Po ... …více»
|
22. 08. 2007 Luštěninová jídla
Příprava receptu Čočka na víně : Na 2 hodiny necháme čočku ve vodě. Osmažíme na másle a oleji cibuli, česnek a kari. Vmícháme čočku a podléváme vodou z čočky - 2 hrnky - ochutíme cukrem, solí, rajčatovým protlakem. Ke konci přidáme 3 ... …více»
|
20. 08. 2007 Luštěninová jídla
Příprava receptu Bulharská fazolová čorba: Vyjmenované ingredience povaříme krátce v hrnci ve vodě (cca 10 minut). Nezahušťujeme jíškou, náležitou hustotu obstarají jednotlivé složky pokrmu. Nakonec přikápneme olej a okořeníme trochou oregana. ... …více»
|
19. 08. 2007 Luštěninová jídla
Příprava receptu Pečené fazole: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den fazole uvaříme do měkka. Na rozpálený plech s olivovým olejem uvařené fazole rovnoměrně rozprostřeme, proložíme na kolečka nakrájenou čerstvou pet ... …více»
|
2. 08. 2007 Luštěninová jídla
Příprava receptu Hrachová kaše: Hrách propláchneme a namočíme přes noc, minimálně však na 3 hodiny do studené vody. Nabobtnalý hrách vaříme ve vodě, ve které byl namočen. Vaření urychlíme v tlakovém hrnci. ..... ... ... …více»
|
21. 05. 2007 Luštěninová jídla
Příprava receptu Fazolky na smetaně: Čerstvé fazolky očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Odstavíme a scedíme. Vývar si ponecháme. Můžeme použít také mražené fazolky nebo sterilované. Z másla a mouk ... …více»
|
13. 11. 2006 Luštěninová jídla
Příprava receptu Čočka na kyselo: Čočku přebereme, vypereme a dáme ji do hrnce, zalijeme vodou a necháme bobtnat. Potom čočku v téže nádobě pod poklicí vaříme 20-30 minut do měkka. ... ... …více»
|