1 vejce
| 20 g hladké mouky
| 80 g strouhanky
| 250 g mozzarely
| 2 rajčata
| lístky bazalky
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Mozzarela ála řízek:
1. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Mouku a strouhanku dáme na 2 talíře nebo tácky.
2. Mozzarellu necháme dobře okapat a rozkrojíme na 4 silné plátky. Plátek nejprve obrátíme v mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Přitom vykrojíme stopku. Upravíme na čtyři talíře s několika lístky bazalky. Podle chuti pokapeme marinádou z vinného červenéha octa a oleje.
4. Na pánvi rozpálíme olej a obalené plátky sýra osmažíme na středně silném ohni dozlatova. Upravíme na talíře. K tomu se hodí jogurtová bylinková omáčka a čerstvá bageta.
Tip: Doma připravená strouhanka z tvrdého bílého pečiva je lepší než kupovaná.