Použité suroviny receptu Těstoviny s lilkem a mozzarellou:
2 menší lilky
| 2 dcl olivového oleje
| 300 g rajčat
| 150 g mozzarelly
| 1 lžička oregana
| 5 lístků bazalky
| sůl
| 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Těstoviny s lilkem a mozzarellou:
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme na čtvrtky, seřízneme přebytečnou semenitou dužinu a nakrájíme na asi třícentimetrové špalíčky. Na pánvi rozpálíme olej a lilek na něm za občasného promíchání osmažíme do zlatova ze všech stran.
Mezitím začneme připravovat rajčatovou salsu. Na druhé pánvi osmahneme na oleji česnek. Do pánve přidáme rajčata pokrájená na kousky a okořeníme oreganem a trochu osolíme. Na mírném ohni necháme pomalu vyvařit vodu z rajčat.
Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
Do hotové salsy z rajčat přidáme nasekanou bazalku a promícháme. Mozzarellu nakrájíme na kostičky nebo použijeme třešinky, ty i na talíři lépe vypadají. Uvařené těstoviny scedíme a vyklopíme do pánve se salsou. Přidáme mozzarellu a osmažený lilek a opatrně promícháme. Mozzarella by měla trochu změknout, ale ne se uplně rozpustit.
Na talíři můžeme ozdobit několika kousky osmaženého lilku a lískem bazalky.