4 natvrdo uvařená vejce
| kousek salátové okurky
| hřebíček, sůl
| mletý pepř nebo mletá sladká paprika
| svazek pažitky, petrželky a řeřichy,
| sezonní čerstvá zelenina na oblohu
Postup přípravy receptu Vajíčkové žabičky:
Oloupaná natvrdo uvařená vejce u širší strany podřízneme, aby dobře seděla a nekoulela se. Ve špičce vajec uděláme ostrým nožem zářez, do kterého vložíme půl kolečka okurky. Z hřebíčků uděláme žabičkám oči. Povrch mírně osolíme a posypeme nasekanou pažitkou a mletým pepřem nebo paprikou. Žabky urovnáme na velký talíř či tác, obložíme je čerstvou zeleninou a ozdobíme celými snítkami pažitky, čerstvou petrželkou a řeřichou. Podáváme je s tatarskou nebo jogurtovou omáčkou a s křupavým pečivem.