Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gratinovaný květák

fotka Gratinovaný květák
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Gratinovaný květák:

1 ks velký květák  | 250 g smetany  | 60 g másla  | 2 lžíce mouky  |  muškátový oříšek  | 150 g tvrdého sýra  |  sůl a pepř

Postup přípravy receptu Gratinovaný květák:

Očištěný květák rozebraný na růžičky uvaříme v malém množství osolené vody nebo jen v páře tak, aby nebyl příliš měkký. Ihned přelijeme studenou vodou a necháme dobře okapat. Ze 40 g másla, mouky, smetany a trošky vody uděláme nepříliš hustý bešamel, do něhož vmícháme nastrouhaný sýr (2 lžíce z něho dáme stranou). Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Růžičky květáku opatrně naskládáme do zapékací misky, aby se nepoškodily, a přelijeme bešamelem, jímž vyplníme 1 mezery mezi jednotlivými růžicemi. Povrch posypeme zbylými 2 lžícemi sýra a poklademe kousky másla. Dáme zapéci do středně teplé trouby (200 °C) tak, aby povrch byl zlatový. Gratinovaný květák může sloužit také jako příloha k různým pečeným masům. V příslušném množství se salátem, ovšem i jako samostatný pokrm.


Fotky receptu Gratinovaný květák:

Gratinovaný květák
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Gratinovaný květák
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !