Použité suroviny receptu Zapečená zahradnická směs:
15 g másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 500 ml studeného mléka, osoleného
| 1 lžíce hrubozrnné hořčice
| 150 g čedaru, strouhaného
| 300 g květáku, rozebraného na růžičky
| 300 g brokolice, rozebrané na růžičky
| svazek zeleného chřestu, odlomené dřevnaté konce
| 2 mrkve, oloupané a pokrájené na plátky
| 100 g mozzarelly, strouhané nahrubo
Postup přípravy receptu Zapečená zahradnická směs:
V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a na mírném ohni 2 minuty míchejte – jíška by měla být světlá. Zašlehejte osolené mléko. Za stálého míchání přiveďte k varu a pak vypněte. Vmíchejte hořčici a čedar.
Zeleninu povařte 5 minut ve vroucí osolené vodě. Slijte a vložte do zapékací nádoby. Zalijte připravenou omáčkou, posypte mozzarellou a v troubě předehřáté na 200 °C zapékejte 10–15 minut dozlatova.