100 g másla
| 100 g hladké mouky
| 150 g sladké smetany
| 5 ks uvařených vajec
| sůl
| jemná strouhanka na obalení
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Bezmasé karbenátky :
Máslo ušleháme do pěny, vmícháme do něj mouku, osolíme a postupně vmícháme smetanu. Vejce nadrobno rozsekáme a důkladně vmícháme do máslové směsi. Z vymíchaného těsta tvarujeme nízké placičky - karbanátky a obalujeme je ve strouhance. Na oleji je dozlatova z obou stran opečeme a necháme je vychladnout.
Karbanátky rozložíme na listy salátu a ozdobíme zeleninou.
Příloha: plátky chleba nebo pečivo, samosebou i brambory v různé úpravě.
Fotky receptu Bezmasé karbenátky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!