Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bída s nouzí

fotka Bída s nouzí
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Bída s nouzí:

Bída:  |  velká hrst čočky nebo dvě ženské hrsti, sůl, pepř, dva stroužky česneku, kousek citronové kůry a citronová šťáva  | Nouze:  |  tři žemle od včerejška, velká lžíce másla, jedno vajíčko, asi půl hrnku mléka, lžíce hrubé mouky nebo krupice, sůl, petrželka, muškátový květ  |  trochu sádla se škvarky

Postup přípravy receptu Bída s nouzí:

Čočku namoč nejlépe přes noc. Druhý den ji postav na plotnu ve větším kastrole, přidej pepře, česneku celé stroužky a kůru citronovou. Nech vařit.
Mezitím nakrájej žemle do větší mísy na drobné kostičky, smíchej mléko se solí, vejcem a rozpuštěným máslem a tím ty žemle polej. Přidej muškátového květu větší špetku a pár snítek usekané petržele. Zamíchej a nech odpočinout.
Jak čočka změkne a vypije všechnu vodu, vylov z ní česnek a kůru, osol, okysel šťávou z citronu a promasti trochou sádla i se škavarky. Odlož na teplo.
Odpočinuté žemle zahusti trochou hrubé mouky nebo krupice a dělej knedlíčky, malé asi jako ryngle. Dej vařit osolenou vodu a do ní je naházej. Počkej až vyplavou a vař pak ještě asi sedm minut. Jeden vytáhni a roztrhni. Jsou-li již hotové, oceď, propíchni, aby se nezdrcly a zamíchej je do té čočky na teple.
Vydrhni stůl, postav na něj prkénko a dvě misky nejlépe jen se lžícemi. Ozdob kytičkou nebo snítkou jeřabin. Uvař džbán čaje a pozvi ke stolu milého hosta. Kastrol polož na prkénko, štědře každému naber a raduj se z chutného jídla a milé společnosti.


Fotky receptu Bída s nouzí:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bída s nouzí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles