Použité suroviny receptu Biftek se zeleným chřestem:
4 plátky hovězí svíčkové o síle 3 cm
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 snítky estragonu
| 1 svazek (500 g) zeleného chřestu
| 50 g šalotky
| 100 ml bílého vína
| 2 žloutky
| 40 g margarínu
| 1 lžička hrubozrnné hořčice
Postup přípravy receptu Biftek se zeleným chřestem:
Plátky svíčkové opepříme, posypeme lístky estragonu, vložíme do nádoby a potřeme většinou oleje. Necháme v chladu asi hodinu odležet. Poté na rozpálené pánvi zprudka opékáme z každé strany asi 3–4 minuty. Chřest uvaříme ve vroucí vodě se lžičkou cukru a trochou citron. šťávy, asi 3–5 minut. V kastrůlku přivedeme k varu nakrájenou šalotku s vínem a vaříme, až se víno zredukuje na půl. Vmícháme hořčici a usekaný estragon, stáhneme z ohně a postupně přimícháme tuk utřený se žloutky. Dochutíme a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí.
Fotky receptu Biftek se zeleným chřestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!