Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 12.11. 2019
Dnes má svátek Benedikt
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Biftek v tyrolském stylu

fotka Biftek v tyrolském stylu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Biftek v tyrolském stylu:

2 dcl rostlinného oleje na naložení  | 12 plátků tyrolského špeku  | 100 g másla  | 4 rajčata  | 8 stroužků česneku  | 800 g hlívy ústřičné  | 800 g malých brambůrek, tzv. rizolet  | 800 g hovězí svíčkové (nejlépe brazilské)  | 1 dcl omáčky demi glas na ozdobení  |  sůl, pepř  |  pažitka  |  drcený pepř  |  provázek na převázání

Postup přípravy receptu Biftek v tyrolském stylu:

Nejprve rajčata v úpravě com-casé [komkasé]: naříznutá rajčata vložíme do osolené vařící vody. Necháme cca 30 sekund, vyndáme a prudce zchladíme ve studené vodě s ledem. Oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme dužinu a rozkrojíme napůl.

Pak očistíme a na kusy nakrájíme hlívu ústřičnou a pokrájíme česnek na plátky. Na přepuštěném másle (tedy na másle, které rozpustíme a na mírném ohni je necháme tak dlouho, než se oddělí tuk od syrovátky; posléze přecedíme přes papírový ubrousek – a tak získáme tuk, který se nepřipaluje) zpěníme nakrájený česnek, přidáme hlívu, po chvíli rajčata a česnek, pažitku, opepříme a posolíme.

Vybereme si krásný biftek ze svíčkové, nejlépe brazilské. Zabalíme ho do tyrolského špeku, ovážeme provázkem, zapepříme, naložíme na chvilku do oleje a pak ho položíme na dobře rozpálený gril.

Maso průběžně otáčíme, a to na bok. Biftek se opéká asi 10 minut – pak by měl být akorát, čili medium. Nejlepší taktika je taková, že biftek zkraje opékáme „na prudko“, a pak necháme na mírném plamenu při nižší teplotě asi 5 minut „dojít“.

Uvařené brambůrky zalijeme přepuštěným máslem a posypeme pažitkou, přidáme směs z rajčat a hub a biftek. Pro ozdobu můžeme přidat i trochu demi-glas telecí omáčky a třeba i sýrovou mřížku.


Fotky receptu Biftek v tyrolském stylu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Biftek v tyrolském stylu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !