500 g brambor
| dle chuti: sůl a pepř
| 3 lžíce másla
| 125 ml horkého mléka
| dle potřeby: tuk na vymaštění plechu
| 4 ks bifteky
| 1/2 cibule
| 125 ml masového vývaru, bílého vína a smetany
| 1 lžíci pepře
Postup přípravy receptu Bifteky na pepři:
Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s mlékem a 2 lžícemi másla. Na vymaštěný plech nastříkáme rozetky a pečeme 10 min. Maso prudce opečeme na 3 lžících másla a na oleji. Dopékáme 4 min. po každé straně, vyjmeme, okořeníme a uložíme v teple. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na tuku, na němž jsme opékali bifteky. Zalijeme vývarem, přidáme víno a necháme svařit. Přidáme pepř a smetanu, ochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Bifteky na pepři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!