600 g svíčková ze špičky
| 1 lžíce drcený barevný pepř
| 1 lžíce pomerančový pepř
| 1 lžička worcesterská omáčka
| 100 ml olej
| 50 ml whisky
| 1 hrst nasekané bylinky (petrželka, tymián, rozmarýn)
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Bifteky na whisky:
Svíčkovou lehce naklepejte, vložte do hlubší misky, osolte a opepřete. Přidejte worcesterskou omáčku, olej, whisky, bylinky. Maso důkladně obalte směsí a nechte několik hodin v chladu rozležet (nejlépe do druhého dne). Pak ho položte na roztopený gril a ze všech stran zprudka opékejte asi 2-3 minuty. Maso dejte dál od tepla a zvolna dopečte 15-30 minut podle toho, jak moc ho chcete mít propečené. Nakrájejte ho na plátky.
Fotky receptu Bifteky na whisky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!