700 g hovězí roštěná
| 2 lžíce máslo
| 500 ml vývar
| 1 - 2 lžic hořčice
| 1 lžíce polohrubá mouka
| dle chuti: drcený černý pepř a sůl
| 2 ks cibule
| 2 ks mrkev
Postup přípravy receptu Bifteky po námořnicku:
Roštěnou podle potřeby začistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso nakrájíme na 4 vysoké bifteky. Při krájení dáváme pozor, abychom roštěnou krájeli přes vlákno - ne po vláknu. Cibule a mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka.
V hrnci rozehřejeme máslo a plátky roštěné na něm z obou stran osmažíme. Vsypeme kolečka cibule a mrkve a smažíme, dokud cibule nezměkne. Bifteky zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme hořčici, zalijeme vývarem a společně vše dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Podle potřeby podléváme horkým vývarem.
Bifteky po námořnicku podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší. Zdobíme měkkou dušenou zeleninou.
Fotky receptu Bifteky po námořnicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!