Použité suroviny receptu Bílé fazole se slaninou a vejci:
500 g bílých předvařených fazolí
| 4 ks vejce uvařená natvrdo
| 1 ks větší pórek
| pepř
| 600 g anglické slaniny
| špetka cukru
| sůl
| ocet
| 2 snítky kopru na ozdobu
Postup přípravy receptu Bílé fazole se slaninou a vejci:
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a uchováváme teplé. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na 9 silnějších plátků. Osm plátků nakrojíme z jedné strany a opečeme na suché pánvi dokřupava. Zbylý plátek nakrájíme na tenké nudličky, které opečeme a vmícháme do fazolí. Fazole rozdělíme do misek, poklademe je rozkrájenými vejci a přidáme slaninu. Každou porci ozdobíme kouskem kopru.
Fotky receptu Bílé fazole se slaninou a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!