Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bílé pečivo

fotka Bílé pečivo
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 38

Použité suroviny receptu Bílé pečivo:

1/2 kg hladká mouka  | 1 lžička sůl  | 2 lžíce olej  | 1 lžíce instantní droždí  | 1/4 l voda  | 1 ks bílek  |  na posypání:  |  sezam, kmín, lněné semínko  |  strouhaný sýr

Postup přípravy receptu Bílé pečivo:

Do mísy prosijeme mouku, přidáme instantní droždí, olej, sůl a vlažnou vodou zaděláme těsto. Dobře vypracované těsto se nechytá na vařečku a má hedvábný lesk. Poprášíme ho moukou a přikryté ubrouskem ho necháme na teplém místě vykynout cca 1 hodinu.<br />
Z nakynutého těsta připravíme rohlíčky. Těsto vyválíme na pomoučeném válu a nakrájíme z něho trojúhelníky, těžké asi 4-5 dkg. Od širší strany směrem ke špičce svineme těsto v rohlík.<br />
Rohlíčky klademe na mírně pomaštěný plech, potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme solí, kmínem, sezamem, strouhaným sýrem atd. a bez dalšího kynutí pečeme v horké troubě cca 20 minut. <br /><br />

Podáváme jako přílohu ke masům, polévkám, salátům apod.<br />


Fotky receptu Bílé pečivo:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bílé pečivo
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !