8 bílků
| 180 g cukru moučky
| 100 g bramborového škrobu
| 2 lžíce kakaa
| na špičku nože prášku do pečiva
| 40 g rozpuštěného másla
Postup přípravy receptu Bílkový chlebíček tmavý:
1. Odvážíme si 40 g másla a rozpustíme ho.
2. Z 8 bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do něj opatrně 180 g cukru moučky. Pak opět opatrně přimícháme prosáté kakao s bramborovým škrobem a práškem do pečiva.
3. Vychladlým rozpuštěným máslem těsto prokapeme a opět promícháme.
4. Vlijeme do chlebíčkové nebo dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Moučník lze promazávat marmeládou, krémem, polévat polevou, je možné přidávat rozinky, oříšky... Fantazii se meze nekladou.
Fotky receptu Bílkový chlebíček tmavý:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!