Postup přípravy receptu Bílý chřest s hořčičným přelivem:
Oloupeme chřest a odkrojíme dřevnaté konce. Výhonky dáme do hrnce s vařící vodou. Dochutíme ji solí a cukrem a vaříme doměkka asi 18 minut. Oloupeme šalotky a najemno je pokrájíme. Nasekáme bylinky. Šalotky, bylinky, bílé víno, ocet a kuličky pepře krátce svaříme. Když se odpaří asi polovina tekutiny, odstraníme kuličky pepře. Opatrně rozpustíme máslo. Žloutky s hořčicí šleháme ve vodní lázni. Postupně přidáváme vinnou omáčku a malým praménkem za stálého šlehání přilijeme máslo. Uvařený chřest sijeme a necháme ho oschnout. Výhonky dáme na talíř a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Bílý chřest s hořčičným přelivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!