Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.10. 2019
Dnes má svátek Brigita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem

fotka Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem
Vložil:
Porcí:9
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:

180 g polohrubé mouky  | 40 g holandského kakaa v prášku  | 1/2 KL instantního droždí  | 125 g sušených, ale šťavnatých meruněk, nakrájených na drobné kousky  | 165 g moučkového cukru  | 140 g marcipánu, nakrájeného na kousky  | 4 velká vejce  | 150 g plnotučného mléka pokojové teploty  | 70 g nalámané hořké čokolády  | 55 g kandovaného zázvoru (v Tescu)  | 80 g rozpuštěného vlažného másla

Postup přípravy receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:

Předehřejte troubu na 180 °C (stupeň 6) a máslem vymažte formu na biskupský chlebíček. Smíchejte prosetou mouku, kakao a droždí. Dejte vařit čtvrt litru vody; až bude vřít, přihoďte do ní meruňky a minutu vařte. Další minutu je nechejte odstát, slijte vodu a osušte ovoce v ubrousku. Cukr a marcipán mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hrudkovitá hmota; do té potom po jednom přidávejte vejce. 10 minut mixujte, pak základ přemístěte do větší mísy a za pomalého míchání přidejte mléko a směs mouky, kakaa a droždí. Do těsta potom zamíchejte meruňky, kousky čokolády, zázvor a postupně i máslo. Nalijte těsto do formy a uhlaďte povrch. Po hodině pečení párátkem vyzkoušejte, je-li chlebíček hotový. Pokud ano, jemně ho vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout-potom ho můžete z formy vyklopit. Podávejte při pokojové teplotě.


Fotky receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Biskupský chlebíček s mandlemi,
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Hromada zlaťáků