Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 9 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:
180 g polohrubé mouky
| 40 g holandského kakaa v prášku
| 1/2 KL instantního droždí
| 125 g sušených, ale šťavnatých meruněk, nakrájených na drobné kousky
| 165 g moučkového cukru
| 140 g marcipánu, nakrájeného na kousky
| 4 velká vejce
| 150 g plnotučného mléka pokojové teploty
| 70 g nalámané hořké čokolády
| 55 g kandovaného zázvoru (v Tescu)
| 80 g rozpuštěného vlažného másla
Postup přípravy receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:
Předehřejte troubu na 180 °C (stupeň 6) a máslem vymažte formu na biskupský chlebíček. Smíchejte prosetou mouku, kakao a droždí. Dejte vařit čtvrt litru vody; až bude vřít, přihoďte do ní meruňky a minutu vařte. Další minutu je nechejte odstát, slijte vodu a osušte ovoce v ubrousku. Cukr a marcipán mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hrudkovitá hmota; do té potom po jednom přidávejte vejce. 10 minut mixujte, pak základ přemístěte do větší mísy a za pomalého míchání přidejte mléko a směs mouky, kakaa a droždí. Do těsta potom zamíchejte meruňky, kousky čokolády, zázvor a postupně i máslo. Nalijte těsto do formy a uhlaďte povrch. Po hodině pečení párátkem vyzkoušejte, je-li chlebíček hotový. Pokud ano, jemně ho vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout-potom ho můžete z formy vyklopit. Podávejte při pokojové teplotě.
Fotky receptu Biskupský chlebíček s mandlemi, meruňkami a zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!