Postup přípravy receptu Bisqid z avokáda s marinovaným tuňákem:
Avokáda opatrně rozřízneme v půlce, odstraníme pecku, vydlabeme a vzniklé mističky odložíme na pozdější servis. Dužinu vložíme do mixeru, přilijeme poloviční dávku vývaru, přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu a víno. Dobře vymixujeme, je-li hmota příliš hustá přilijeme ještě kuřecí vývar a necháme vychladit. Tuňáka necháme lehce zmrazit, aby se nám na nařezáku lepe krájel na tenké plátky.
Plátky tuňáka rozložíme na čtyři talíře a přetřeme směsí olivového oleje a citronové šťávy, osolíme a posypeme nasekaným kerblíkem. Mističky od avokáda umístíme na druhou polovinu talíře tak, aby nám stály a naplníme studenou polévkou.
Polévku ozdobíme kytičkou z čerstvých bylinek a podáváme s křupavými toustíky z bílého chleba.