dle potřeby: tuk na vymazání
| 1 hrst polohrubá mouka
| na ozdobu:
| 650 g čerstvé jahody
| na potření:
| 2 lžíce med
| 1/2 sklenice jahodový džem
| těstíčko:
| 1 balíček prášek do pečiva
| 170 g cukr krupice
| 2 ks vejce
| 450 g bílý jogurt
| 300 g hrubá mouka
Postup přípravy receptu Bleskový jahodový koláč:
V míse smícháme jogurt s vejci a cukrem. Dobře promícháme. Přidáme mouku, prášek do pečiva a umícháme hladké těsto.
Vymažeme si tukem kulatou formu a polohrubou moukou ji vysypeme. Do připravené formy vložíme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi tak 30 minut.
Než se korpus upeče, omyjeme si jahody a necháme okapat. Okapané jahody si nakrájíme na tenké plátky.
Upečený korpus necháme vychladnout a pak jej potřeme jahodovou marmeládou. Použít můžeme také korpus, který zakoupíme v obchodě.
Nakrájené jahody pak poklademe na povrch dortu a ozdobně je rozložíme. Na závěr jahody souměrně polijeme medem.
Fotky receptu Bleskový jahodový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!