Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Jedeme na výlet
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.10. 2019
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Bohatý čokoládový koláč

fotka Bohatý čokoládový koláč
Vložil:
Porcí:11
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Bohatý čokoládový koláč:

500 g Čokolády na vaření  | 2 polévkové lžíce medu  | 125 g másla  | 4 vajíčka  | 1 polévková lžíce práškového cukru  | 1 polévková lžíce hladké mouky  | 200 g mascarpone  | 2 polévkové lžíce instatní kávy  | 2 polévkové lžíce práškového cukru

Postup přípravy receptu Bohatý čokoládový koláč:

Troubu předehřejeme na 220°C. Vymažeme a vysypeme okraje kulaté dortové formy, na dno položíme pečící papír.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a med. Když je čokoláda rozpuštěná, dáme nádobu stranou aby trochu vychladla.

Vajíčka a cukr vložíme do misky a mixujeme elektrickým šlehačem asi deset minut. Hmota musí být hustá a světlá. Jemně vsypeme mouku a pak rozpuštěnou čokoládu, dokud se obě hmoty nesmíchají.

Směs nalijeme do formy a pečeme na středním roštu trouby. Po 15 minutách vyndáme koláč a nožem přejedeme po okraji formy (pokud je dobře vymazaný okraj, nemělo by se to vůbec připálit). Okraj nesundáváme, protože by koláč mohl spadnout na stranu a necháme koláč dostatečně vychladit.

Mezitím si uděláme kávové mascarpone. Kávu rozpustíme v jedné polévkové lžíci vroucí vody a dáme stranou vychladit. V misce rozšleháme mascarpone, kávu a cukr, dokud hmota neztuhne.

Před podáváním je třeba koláč aspoň hodinu nechat postát v pokojové teplotě, aby střed koláče pěkně povolil – měl by být „mazlavý“.


Fotky receptu Bohatý čokoládový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bohatý čokoládový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky